Business Hi-Tech

Microsoft, Nokia si Vodafone vor sa schimbe Internetul

12.03.2004, 00:00 19

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, s-a aliat cu Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume dupa incasari si cu Nokia, lider global in productia de telefoane mobile, pentru a crea un nou tip de adresa web destinata in exclusivitate celularelor.
Asa cum extensia ".com" determina adrese de Internet comerciale, grupul gigantilor IT&C vrea sa creeze o exetensie noua pentru site-urile care pot fi accesate direct de pe telefonul mobil. O sugestie ar fi ".phone" sau ".cell", insa termenul nu a fost stabilit inca. In aceasta initiativa s-au implicat alaturi de cele trei companii inca sase jucatori din domeniul IT&C, Sun Microsystems, Hewlett-Packard, Orange, Three, Samsung Electronics si Asociatia GSM.
Companiile au decis infiintarea unei firme noi, al carui nume nu a fost facut public si care se va ocupa cu administrarea acestui nou tip de domeniu web. Trebuie insa obtinuta intai aprobarea ICANN, organismul international care supervizeaza adresele de Internet.
Obiectivul acestei miscari este, spun oficialii companiilor, simplificare accesului la Internet de pe celular, lucru ce ar favoriza vanzarile de telefoane mobile, in special cele inteligente, Smartphone, realizate pe platforme Microsoft. Compania si-a propus ca noul sistem de pagini web sa devina operational la inceputul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO