Business Hi-Tech

Microsoft.NET, o alta viziune asupra erei digitale

14.07.2000, 00:00 17



La sfarsitul lunii trecute, la putin timp dupa ce judecatorul Jackson daduse verdictul in cazul Microsoft, Bill Gates anunta lansarea unei noi strategii si viziuni a companiei privind Internetul si era digitala: Microsoft.NET.

Cu ocazia conferintei de presa organizate recent de filiala Microsoft Romania, directorul general al acesteia, Silviu Hotaran, ne-a oferit cateva amanunte privind strategia pe termen lung .NET. "Microsoft.NET este platforma generatiei urmatoare web, construita pe standardele si protocoalele deschise Internet, cu instrumente si servicii care combina in modalitati noi tehnologiile IT si comunicatiile". Concernul american de software a expus viziunea asupra acestei noi platforme la Forum 2000, in iunie, descriind modul in care dezvoltatorii vor putea utiliza Microsoft.NET pentru a acrea o noua generatie de software si servicii Internet. Scopul strategiei adoptate de Microsoft este acela de a face comunicarea si tehnologia informatiilor mai simpla, ami usor de personalizat si mult mai productiva pentru utilizatori, in mediul de afaceri si acasa.

Platforma include infrastructura .NET si instrumentele necesare pentru a crea noua generatie de servicii, .NET User Experience care va permite un mod atractiv de lucru, .NET building block services, o noua generatie de servicii cu distributie pe scara larga si soft-ul .NET pentru dispozitive inteligente cu acces la Internet.

Produsele si serviciile Microsoft.NET includ Windows.NET, cu un set integrat de module de pentru crearea unor servicii web, servicii de abonamente personalizate, Office.NET, Visual Studio.NET si bCentral.NET.

Un numar semnificativ de parteneri si dezvoltatori vor avea posibilitatea sa produca pe platforma .NET servicii pentru corporatii sau pentru industrii verticale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO