Business Hi-Tech

Microsoft, interesat de McAfee

23.06.2004, 00:00 10

Gigantul software Microsoft ar putea achizitiona producatorul de aplicatii software pentru securitate Network Associates, care anuntase recent ca intentioneaza sa revina la brandul McAfee, mai cunoscut in piata decat numele companiei.
Microsoft a cumparat anul trecut tehnologie antivirus de la producatorul roman GeCAD Software, tranzactie care a fost estimata de unii specialisti la acea vreme la 10 milioane de dolari. Compania lui Bill Gates a confirmat faptul ca este interesata de intrarea pe piata aplicatiilor antivirus, cu un produs propriu, care sa concureze cu principalii jucatori de pe piata, Symantec, McAfee, Trend Micro, Computer Associates, Sophos sau Kaspersky. Achizitia Network Associates ar aduce Microsoft in pozitia de a concura direct liderul acestei piete, Symantec.
McAffee este al doilea producator de aplicatii pentru securitate la nivel international. Valoarea de piata a companiei Network Associates este estimata de revista Forbes la 2,7 miliarde de dolari. Compania a avut pe primele trei luni ale anului 2004 incasari de 216,6 milioane de dolari, cu 1% mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net a crescut insa la 56 de milioane de dolari.
In luna aprilie 2004, Network Associates a vandut divizia sa care produce solutii pentru managementul retelelelor de computere, Sniffer Technologies, pentru 275 de milioane de dolari, unor fonduri de investitii. Snmiffer a preluat numele de Network General, pe care il detinea in 1997, cand a fost cumparata de McAffee. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO