Business Hi-Tech

Microsoft atacă segmentul premium al pieţei locale cu smartphone-urile Lumia 950

Microsoft atacă segmentul premium al pieţei locale cu...

Autor: Oana Stupinean

03.12.2015, 00:00 874

Gigantul Microsoft a început să atace şi pe piaţa locală segmentul premium al smartphone-urilor, odată cu lansarea oficială a noilor modele Lumia 950 şi Lumia 950 XL, două dintre cele mai puternice terminale ale companiei americane, care marchează o despărţire a firmei de eforturile de a deveni un jucător “de masă” în această zonă a industriei.

Cele două telefoane sunt primele de la Microsoft cu preţuri între 2.800 de lei şi respectiv 3.200 de lei, mutare care semnalizează una dintre cele mai importante schimbări de strategie din istoria firmei: atacarea unui eşalon superior din piaţă, unde „rezidenţii“ sunt nume mari precum Apple şi Samsung.

Noile smartphone-uri folosesc software-ul Windows 10, iar utilizatorii se pot autentifica printr-o opţiune care permite citirea irisului deţinătorului. Ambele smartphone-uri au camere foto de 20 mp şi pot înregistra clipuri video la rezoluţie 4K.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO