Business Hi-Tech

Microsoft anunta ca va lansa versiuni noi ale aplicatiilor de business Dynamics la fiecare doi ani

26.10.2007, 21:52 15

Microsoft va lansa versiuni noi ale produselor sale Dynamics la fiecare doi ani si va publica documente care prezinta clar strategia companiei pentru aplicatiile sale cu circa 18 luni inainte de lansarea acestora pe piata, a declarat Kirill Tatarinov, senior vicepresident al diviziei de business a Microsoft (Microsoft Business Solutions / MBS).
El a adaugat ca service pack-uri (solutii software ce grupeaza actualizari majore) pentru aplicatiile de business Microsoft Dynamics vor fi lansate, in medie, in fiecare an. Conform planului expus de Tatarinov, Microsoft va lansa in al patrulea trimestru al acestui an o noua versiune a aplicatiei de management al relatiilor cu clientii Dynamics CRM 4.0, precum si Dynamics C5 2008, o solutie ERP (planificarea resurselor unei intreprinderii) utilizata in special in Danemarca.
CRM 4.0, care reprezinta cea mai reenta incursiune a producatorului software pe segmentul SaaS (Software as a Service, aplicatii gazduite si accesibile direct prin internet), urma sa fie lansata initial in luna iulie a acestui an.
Aplicatia Dynamics NAV 6.0, o aplicatie ERP adresata in special intreprinderilor medii, va fi lansata pana la jumatatea anului viitor, care reprezinta de asemenea termenul limita pentru introducerea pe piata a Dynamics Entrepreneur 2008, o solutie ERP pentru intreprinderile mici. Fiind un software relativ nou, Entrepreneur 2008 va fi disponibil initial in Statele Unite, urmand sa fie lansat in restul regiunilor in 2009, a precizat Tatarinov.
Dynamics AX 5.0, de asemenea o aplicatie ERP, va include 500 de noi functionalitati, printre care se numara si tehnologia VoIP (Voice-over-IP) si mesagerie instantanee, si urmeaza a fi fi lansata in al doilea trimestru al anului viitor.
Tatarinov a mai anuntat ca alte doua solutii ERP - SL 8.0 si GP 11 - vor fi dezvoltate pe platforma noii suite Microsoft Office. "Noile versiuni SL 8.0 si GP 11 vor fi livrate in termen de 90 de zile de la lansarea Office 14, care este programata pentru 2009", a declarat Tatarinov.
In ceea ce priveste partea de suport tehnic pentru produsele Dynamics, reprezentantul Microsoft a anuntat ca perioada de cinci ani asigurata initial va fi extinsa cu inca cinci ani, in cazul in care clientii doresc sa pastreze versiunile mai vechi ale produselor Microsoft (AX 4.0, CRM 3.0, GP 10, NAV 5.0, SL 7).
Tatarinov a mai spus ca firmele care nu doresc sa isi actualizeze aplicatiile nici dupa aceasta perioada de zece ani pot achizitiona "suport tehnic personalizat", preturile variind in functie de aplicatiile utilizate de clienti.
Microsoft a anuntat ca va introduce un nou plan de finantare in cadrul programului Total Solution Financing, care va permite clientilor din segmentul IMM sa achizitioneze produsele companiei, inclusiv cele din linia Dynamics, pe baza de plati lunare fixe. In prezent programul este implementat in 14 tari - Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Olanda, Belgia, Elvetia, Australia si Noua Zeelanda - urmand sa fie extins si catre alte destinatii, a spus Tatarinov, fara a preciza insa identitatea noilor tari.
In Statele Unite spre exemplu, contractele se pot incheia pentru o suma de minimum 3.000 de dolari (2.103 euro), fara limita superioara, pentru perioade de 24, 36, 48 sau 60 de luni.
Microsoft a inregistrat cel mai puternic an de crestere din istoria companiei, pe masura ce versiunile noi ale produselor software cheie (Windows Vista, Office 2007) au impins pentru prima data veniturile companiei peste pragul de 50 mld. dolari (36,2 mld. euro).
Mircrosoft a consemnat un profit net de 3,04 mld. dolari (2,26 mld. euro), sau 31 de centi pe actiune, in ultimul trimestru fiscal (aprilie-iunie 2007), in crestere cu 7% fata de perioada similara a anului trecut.
Veniturile companiei au urcat cu 13%, totalizand 13,4 mld. dolari (9,94 mld. euro), depasind media estimarilor analistilor, de 13,27 mld. dolari (9,85 mld. euro). Veniturile diviziei Microsoft Business, care dezvolta Office, au crescut cu 19% la 4,63 mld. dolari (3,44 mld. euro), depasind cu 200 mil. dolari (148,4 mil. euro) estimarile initiale.
Divizia de servicii online a raporat tot o crestere de 19% a veniturilor in T4, in urma majorarii cu 33% a veniturilor din publicitate online. Insa, pierderile diviziei de internet s-au ridicat la 239 mil. dolari (177,3 mil. euro), pe masura ce compania a investit tot mai mult pentru a reduce diferenta fata de rivalul Google.
Oficialii Microsoft si-au revizuit in crestere estimarile privind veniturile si profitul pentru anul fiscal 2008, pe fondul cererii pentru noile produse ale companiei, precum Microsoft Server 2008. Microsoft se asteapta la venituri curpinse intre 56,8 si 57,8 mld. dolari (41,2 - 41,9 mld. euro), fata de o estimare initiala de 56,5-57,5 mld. dolari (40,9 - 41,7 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO