Business Hi-Tech

Microsoft aduce şi pe piaţa din România smartphone-ul Lumia 650 cu Windows 10

Microsoft aduce şi pe piaţa din România smartphone-ul...

Autor: Adrian Seceleanu

11.03.2016, 00:00 1129

Gigantul american Microsoft, care vinde mai puţin de 10% din smartphone-urile comercializate anual pe piaţa din România, şi-a extins în această săptămână oferta locală de mobile inteligente şi cu modelul Lumia 650, care va intra în oferta operatorilor de telefonie mobilă şi a celor mai mari retaileri electro-IT.

„Lumia 650 aduce Windows 10 în buzunarele utilizatorilor, oferind capacităţi de productivitate avansate şi protecţie împotriva ameninţărilor actuale de securitate cibernetică. Lumia 650 este un dispozitiv creat cu atenţie la detalii şi cu scopul de a oferi o experienţă Windows 10 unitară şi familiară”, a declarat Oana Terteleac, Windows Business Group Lead, Microsoft.

Microsoft este unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa locală de smartphone-uri, cu o cotă de 7% din numărul de mobile vândute în primele 11 luni din 2015, însă compania este depăşită de compania Visual Fan (Allview) din Braşov, care a avut în aceeaşi perioadă o cotă de 9%. Liderul pieţei locale este Samsung, cu o cotă de aproximativ 40% din smartphone-urile vândute pe plan local. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO