Business Hi-Tech

Microsoft: „Activitatea dezvoltatorilor de software nu mai presupune doar crearea unor aplicaţii software, ci dezvoltarea unor produse digitale care să contribuie la progresul economic”

Microsoft: „Activitatea dezvoltatorilor de software nu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.05.2021, 18:16 67

Contextul generat de pandemie, în care tot mai multe sectoare economice au apelat la tehnologie, la nivel global, a făcut ca rolul dezvoltatorilor de software să fie mai complex, astfel că, în prezent, aceştia nu mai lansează doar aplicaţii software ci produse digitale care să contribuie la progresul economic, au transmis reprezentanţii Microsoft, în urma conferinţei online Microsoft BUILD 2021.

„Rolul dezvoltatorilor de software a devenit unul extrem de important, aceştia sprijinind afacerile la nivel global în a se adapta şi a rezista în faţa provocărilor aduse de pandemie. Industriile de la nivel global au început să funcţioneze într-un ritm alert, cu accent pe inovare, astfel că activitatea dezvoltatorilor de software a devenit mai complexă şi presupune şi dezvoltarea unor produse digitale care să contribuie la progresul economic şi să genereze soluţii pentru cele mai mari provocări de la nivel global”, spun reprezentanţii gigantului american Microsoft.

De asemenea, portofoliul de soluţii Azure AI (artificial intelligence) are cu o serie de îmbunătăţiri pentru a permite dezvoltatorilor software să reducă timpul necesar modernizării proceselor uzuale de business.

Spre exemplu, cu soluţia Azure Bot Service, dezvoltatorii de software pot crea aplicaţii sofisticate, utilizând o funcţionalitate care le permite să adauge capacităţi de vorbire, precum speech şi telefonie, dar şi să testeze, depaneze şi să publice agenţi software automatizaţi – boţi, cu modificări minime la nivel de cod.

„Serviciul Azure Video Analyzer reuneşte funcţionalităţile de Live Video Analytics şi Video Indexer. Acest mix între serviciile deja existente ajută dezvoltatorii de software să construiască rapid analize video bazate pe AI, atât din materiale video stocate, cât şi aflate în derulare. Acest lucru poate fi util în ceea ce priveşte siguranţa la locul de muncă, experienţa clienţilor în magazine, gestionarea activelor digitale, monetizarea conţinutului şi altele.”

De asemenea, serviciul Text Analytics, destinat domeniului medical, este acum disponibil în platforma Azure Cognitive Services. „Serviciul le permite dezvoltatorilor să proceseze şi să extragă informaţii din datele medicale neprocesate. O altă funcţie nouă a Text Analytics este Question Answering - disponibil acum pentru preview, serviciul îi ajută pe utilizatori să găsească răspunsuri dintr-un anumit paragraf,  fără a salva sau gestiona date în platforma Azure”, au mai spus reprezentanţii Microsoft.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO