Business Hi-Tech

Microchip Technology va angaja 85 de proiectanti romani de cipuri

18.04.2007, 19:17 577

Compania americana Microchip Technology Inc, unul dintre cei mai mari producatori de microcontroleri si semiconductori analogici, intentioneaza sa transforme centrul de cercetare si dezvoltare din Bucuresti intr-una dintre cele mai importante unitati de acest tip detinute de firma la nivel mondial.
"Centrul din Bucuresti va avea, la finele anului, aproape 50 de proiectanti, iar unitatea va deveni in 2007 al treilea centru de design al Microchip", a declarat Rich Simoncic, vicepresedintele diviziei de produse analogice din cadrul Microchip Technology.
Centrul de cercetare si dezvoltare este operational din vara anului trecut si numara in prezent 15 angajati, urmand ca anul viitor numarul acestora sa ajunga la aproximativ 100 de proiectanti.
Compania americana a analizat mai multe posibile locatii, in Europa de Est, pentru acest centru, precum Romania, Polonia, Ungaria si tarile baltice. "Bucurestiul a fost ales ca locatie a noului centru de proiectare deoarece ne apropie de clientii nostri, care se indreapta din ce in ce mai mult catre Europa de Est pentru proiectare si fabricatie", a spus Simoncic.
"Am dorit sa vedem nivelul acestor tari in ceea ce priveste educatia, sistemul universitar, infrastructura aeriana, costurile de trai, dar si cunostintele de limba engleza", a afirmat presedintele Microchip, Steve Sanghi.
El a adaugat ca incepand din acest an centrul din Bucuresti isi va largi activitatea, de la proiectarea de produse catre proiectarea de microcontrolere.
In urmatoarea perioada Microchip intentioneaza sa isi extinda activitatile in Romania prin deschiderea unui call center, un centru de relatii cu clienti si facilitati de marketing.
Compania Microchip Technology mai detine de proiectare in Romania, India, Elvetia si SUA, productia fiind concentrata in SUA si Thailanda.
Veniturile obtinute de Microchip Technology in anul fiscal 2007, incheiat la 30 martie 2007, au atins 1,033 mld. dolari, dupa ce in urma cu un an compania a raportat vanzari de 928 mil. de dolari. Productia de microcontroleri a companiei americane a depasit, la sfarsitul anului trecut, nivelul de cinci miliarde de unitati, dupa ce, cu un an in urma, a raportat productia a patru miliarde de microcontrolere.
Compania americana inregistreaza cele mai mari vanzari in zona Asia-Pacific, care genereaza 43% din venituri, fiind urmata de Euroa si America, cu 28% si respectiv 28% din vanzarile Microchip Technology.
"Anul acesta, productia noastra de microcontrolere va depasi sase miliarde de unitati, echivalenta cu nivelul populatiei mondiale", Sanghi.
Potrivit unui studiu Gartner, Microchip Technolgy ocupa primul loc pe plan mondial pe piata de microcontrolere realizate pe tehnologia de 8 biti, fiind urmata de compania americana Freescale.
Pe piata romaneasca au deschis centre de cercetare si dezvoltare in domeniul IT si companiile Freescale si Catalyst Semiconductor, ambele din SUA, si Infineon - Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO