Business Hi-Tech

Medicai, start-up-ul de MedTech care facilitează colaborarea în cloud în timp real, între medici şi pacienţi, a atras o nouă finanţare din partea ROCA X şi atinge pragul de 400.000 euro

Medicai, start-up-ul de MedTech care facilitează colaborarea în cloud în timp real, între medici şi pacienţi, pentru investigaţii imagistice şi documente medicale, a atras o nouă finanţare din partea ROCA X, parte din Impetum Group, iar prin această a doua rundă investiţia atinge pragul de 400.000 euro.

Scopul acestui bridge round este de a oferi companiei un runway extins pentru consolidarea poziţiei pe termen scurt. Ulterior, Medicai vizează atragerea unei noi runde de investiţii pentru scalarea internaţională, piaţa target fiind cea din SUA. Start-up-ul se află deja într-un parteneriat cu Element Blue, o companie din Austin Texas specializată în integrarea de software medical.

,,MedTech este una dintre verticalele noastre în a cărei evoluţie şi parcurs de creştere credem cu tărie şi vom continua să investim pentru că adresează o parte importantă a calităţii vieţii. ”, declară Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Prin platforma Medicai, pacientul are posibilitatea să îşi stocheze arhiva de imagistică medicală şi să o vizualizeze având de asemenea capacitatea de a transmite dosarul medicilor. Mai departe, Medicai în calitate de furnizor de servicii de PACS în cloud (software în care se arhivează imagistica medicală), se integrează cu clinicile medicale şi le permite o comunicare mai facilă atât cu pacienţii, cât şi în interiorul şi exteriorul clinicii.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.