Business Hi-Tech

McAfee lansează o aplicaţie pentru iPhone ce protejează datele în cazul furtului

McAfee lansează o aplicaţie pentru iPhone ce protejează datele în cazul furtului

Autor: Ştefan Vrabie

16.08.2011, 00:00 131

McAfee, unul dintre liderii dezvoltatorilor de software antivirus pentru PC-uri, a lansat WaveSecure, o aplicaţie pentru iPhone care permite utilizatorilor să îşi protejeze datele în cazul în care iPhone-ul este pierdut sau furat, preţul acesteia fiind de 20 de dolari pe AppStore, scrie cotidianul american The New York Times.

Noua aplicaţie demonstrează că multe companii care aveau la nucleul businessului lor dezvoltarea de software pentru PC-uri încep să îşi orienteze o parte din resurse către securitatea pentru mobil acum când atacuri cibernetice sofisticate încep să prindă viaţă şi pe dispozitive precum smartphone-uri sau tablete.

Potrivit mai multor experţi în securitate mobilă, dacă astfel de companii specializate în securitate împreună cu companiile dezvoltatoare de telefoane ar acţiona mai repede, ar putea crea un mediu fără griji pentru utilizatorii de telefoane mobile.

"Suntem pe piaţa de securitate mobilă de aproximativ zece ani, dar acum intrăm într-o perioadă cu schim­bări rapide", a declarat Lianne Caetano, director product marketing al diviziei mobile a McAfee. "Acum avem un mediu eterogen şi trebuie să dezvoltăm produse cât mai bune." Cu WaveSecure utilizatorii pot copia contactele, fotografiile şi clipurile video, dar mai pot urmări de la distanţă amplasarea telefonului prin intermediul unui portal online iPhone WaveSecure.

În cazul în care dispozitivul este pierdut, furat, deteriorat sau dacă datele sunt şterse din gre­şeală, utilizatorul poate obţi­ne datele înapoi.

"Acest lucru este important deoarece aceste telefoane sunt extensii la ceea ce suntem noi", a spus Caetano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO