Business Hi-Tech

Matsushita spera in redresarea JVC

08.08.2006, 18:59 24

Oficialii Matsushita Electric Industrial au declarat ca sunt convinsi ca JVC va deveni profitabil in acest an fiscal, si ca nu se vor implica in eforturile companiei de recuperare, scrie presa internationala.
Victor Co. of Japan (JVC), producator de electronice detinut in proportie de 52,4% de Matsushita, este una dintre putinele surse de ingrijorare pentru cel mai mare producator de electronice pentru consumatori, care se bucura de altfel de o crestere exploziva a afacerilor cu televizoare cu ecran plat si camere digitale.
Matsushita, care detine marca Panasonic, este cel mai mare producator de televizoare cu plasma din lume. Compania concureaza cu Samsung Electronics si LG Electronics pe o piata care va creste cu 39% in acest an la 21 mld. $ (16,3 mld. euro), conform companiei de cercetare a pietei DisplaySearch.
"JVC a raportat pierderi in primul trimestru fiscal. Dar pierderile au fost mai mici decat am anticipat. Suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge estimarile din acest an fiscal", a declarat Fumio Ohtsubo, presedintele Matsushita.
Oficialii companiei JVC, care genereaza 8% din vanzarile grupului Matsushita, au estimat pentru acest an fiscal inceput in martie un profit de 10 mld. yeni (67 mil. euro). Anul fiscal trecut compania a raportat pierderi de 6,9 mld. yeni (46,8 mil. euro) din cauza unei cereri mici pentru televizoare cu tub catodic si playere audio. Pentru primele trei luni ale acestui an fiscal, JVC a raportat pierderi de 1,9 mld. yeni (12 mil. euro). Dar cei de la Matsushita nu isi pot permite ca JVC sa mearga pe pierdere in timp ce isi doresc atingerea unei marje de profit de 10% pana in 2010, de la 5,4% cat este estimarea pentru acest an fiscal. "Nu trebuie sa existe nici un moment in care acest numar sa ne iasa din minte", a mai spus Ohtsubo. El a adaugat ca va da mai multe detalii despre strategia pe termen mediu a Matsushita in ianuarie.
Oficialii Matsushita planuiesc sa observe eforturile de redresare a JVC, fara a se implica in strategia companiei. Intrebat ce va face compania mama daca JVC nu va deveni profitabila in acest an fiscal, Ohtsubo a declarat ca se va gandi la masurile necesare atunci cand acest scenariu va deveni realitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO