Business Hi-Tech

Masa de distractie

16.02.2006, 18:00 16

Cum ar arata un joc de "Monopoly" sau "Nu te supara frate!" digital pe o suprafata sensibila la atingere? Ceva asemanator ai vazut in Star Wars cand morocanosul wookie Chewbacca (maimuta) si R2D2 jucau sah virtual 3D.

Philips a creat un concept functional de ecran LCD sensibil la atingere special pentru jocuri interactive, de societate. La Tablet PC-uri sau PDA-uri, display-ul detecteaza doar o singura atingere intr-un anumit moment. Entertaible, asa cum au numit olandezii prototipul, poate detecta zeci de atingeri in acelasi timp, de exemplu a unor pioni sau pur si simplu a mai multor degete. Jocurile vor fi descarcate de pe Internet si stocate in memoria Entertaible. Singura problema ar fi ca LCD-ul cu diagonala de 30 de inci (da, e maricel!) depaseste cu mult pretul unui "Piticot" original pe "interfata" clasica de carton. Daca parintii nu se vor inghesui sa-si dezvete odraslele de console video in favoarea unui Entertaible, acesta isi poate gasi si alte utilitati. De pilda, in business, caz in care ecranul ar putea fi adaptat pentru briefing-uri pe masa de sedinta sau pentru incurajarea muncii in echipa la un anume proiect. Sau in vestiarul echipelor de fotbal, cand antrenorii lucreaza schemele de joc. Deocamdata, Entertaible e in teste, data lansarii fiind incerta.

www.philips.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO