Business Hi-Tech

Mark Zuckerberg vrea ca şi minorii sub 13 ani să poată avea cont pe reţelele de socializare

Mark Zuckerberg vrea ca şi minorii sub 13 ani să poată avea cont pe reţelele de socializare

Autor: Ioana Nicolescu

23.05.2011, 17:40 262

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a ţinut o conferinţă depresă în care a anunţat că doreşte ca pe site-ul de socializare săse poată înscrie şi copiii, informează CNN, citat de Gândul. Momentan, minorii sub 13 ani din SUA nu au voie să îşifacă un cont pe reţelele de socializare. Mark Zuckerberg şi echipasa spun că Facebook poate fi o platformă de socializareeducaţională pentru copii şi că elevii ar putea învăţa astfelîmpreună şi ar putea face schimb de informaţii şi de materiale destudiu. Din cauza restricţiilor legislative, rolul educativ alreţelelor de socializare nu este suficient exploatat, a maideclarat Zuckerberg.

Cei care nu au împlinit încă 13 ani nu au voie să aibă cont pesite-urile de socializare, fiindcă acestea colecţionează datedespre utilizatori pentru companiile de publicitate, lucru interzisîn cazul copiilor conform Actului de Protecţie Online a Copiiloradoptat în 1998 în SUA. "Va trebui să luptăm cu aceasta la unmoment dat. Eu cred că educaţia trebuie începută de la o vârstăfoarte fragedă. Din cauza restricţiilor nici măcar nu am începutprocesul educativ. Dacă vor fi ridicate, îl vom începe. Ne vom luao mulţime de precauţii pentru a ne asigura că cei mici sunt însiguranţă", a spus Zuckerberg. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO