Business Hi-Tech

Mark Torr, CEE Data, AI & IOT Business Lead Microsoft: Nu este vorba doar despre tehnologia în sine, ci despre formarea oamenilor care folosesc aceste tehnologii. Este important să continuăm digitalizarea, dar de multe ori obstacolul nu este disponibilitatea tehnologiei

Videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2020 - Cum repornim business-ul prin digitalizare.

Mark Torr, CEE Data, AI & IOT Business Lead Microsoft: Nu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.09.2020, 14:35 77

Mark Torr, CEE Data, AI & IOT Business Lead în cadrul Microsoft, spune că digitalizarea proceselor trebuie să aibă loc în paralel cu educarea persoanelor care trebuie să folosească tehnologiile implementate. De asemenea, el consideră că este important ca procesele de digitalizare din toate industriile, atât publice, cât şi private, trebuie să continue.

„Cred că ceea ce stă la baza digitalizării este efortul de a ne asigura că infrastructura este sigură şi scalabilă, că oamenii pot lucra de oriunde. Sunt un fan al muncii de oriunde, dar acest model de lucru are multe implicaţii, şi contează modul în care îi ajutăm pe oameni să înţeleagă cum să folosească această tehnologie. Deci, nu este vorba doar despre tehnologia în sine, ci despre formarea şi sprijinul care vine împreună cu implementarea tehnologiilor”, a spus Mark Torr în cadrul videoconferinţei ZF High-Tech Innovation Summit 2020 - Cum repornim business-ul prin digitalizare.

El a adăugat că „trebuie să ne asigurăm că populaţia este pregătită să adopte aceste tehnologii. Asta presupune verificarea infrastructurii, asigurându-ne că legislaţia în vigoare permite implementarea anumitor tehnologii, precum cea care asigură munca de acasă.”

 
 

Alte declaraţii

 

Cred că pe măsură ce societatea trece prin această schimbare şi pe măsură ce aceste tehnologii intră în joc, trebuie să lucrăm împreună - întreprinderi comerciale cu sectorul public - pentru a ne asigura că dezvoltăm împreună un medi potrivit pentru a permite adoptarea acestor tehnologii şi că încurajăm organizaţiile să mute şi să folosească aceste tehnologii. De multe ori obstacolul nu este disponibilitatea tehnologiei, este lipsa cadrului de reglementare şi a sprijinului de care avem nevoie pentru a face acest lucru. Deci, cred că există mai multe întrebări: cum mă asigur că organizaţia mea poate rula într-un mod digital complet online? Cum pot ajunge la clienţii şi partenerii mei prin canale mobile şi digitale? Cum ne asigurăm că persoanele de pe cealaltă parte, care ar putea să nu aibă cunoştinţe digitale, pot folosi aceste tehnologii? Deci, cred că trebuie să existe un program dual, deoarece organizaţiile se digitalizează şi adoptă noi tehnologii, dar trebuie să ne asigurăm că cetăţenii ştiu să le le folosească şi au acecs la aceste tehnologii. Trebuie să ne asigurăm că oamenii nu rămân în urmă şi ştiu cum să folosească tehnologiile şi soluţiile implementate.

Spre exemplu, unul dintre cele mai mari probleme pe care le are sistemul educaţional, predarea la distanţă, este că există mulţi oameni care pur şi simplu nu au acces la tehnologie, la laptopuri sau la PC-uri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO