Business Hi-Tech

Marius Marinescu, ‎Chief Technology Officer la Metaminds: Instituţiile publice au început să lanseze proiecte de securizare a unor sisteme proprii şi am văzut şi proiecte dedicate doar pe partea de securitate cibernetică, iar trendul va continua şi în 2021.

Marius Marinescu, ‎Chief Technology Officer la...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.05.2021, 15:00 72

Marius Marinescu, ‎Chief Technology Officer în cadrul Metaminds, integrator de sisteme complexe IT, spune că în contextul creat de pandemie instituţiile publice au început să dezvolte şi să lanseze proiecte pe zona de IT care vizează exclusiv partea de securitate cibernetică.

„Dacă până acum majoritatea proiectelor aveau o componentă majoritară de infrastructură, în prezent, apar proiecte noi de securitate naţională. Foarte îmbucurător este faptul că apar proiecte dedicate exclusiv securităţii cibernetice. Pe lângă instituţiile publice care au ca scop securizarea datelor şi informaţiilor la nivel naţional, tot mai multe instituţii publice lansează proiecte de securitate a unor sisteme proprii – de acces de la distanţă pentru utilizatori sau sisteme ce expun interfeţe pentru cetăţeni. Iar trenudul va continua şi în 2021”, a spus Marius Marinescu, în cadrul videoconferinţei Cybersecurity Trends 2021. Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie.

 

Alte declaraţii

Este un deficit foarte mare de pregătire specifică pe partea de securitate. Indiferent de sumele şi bugetele de angajare ne este extrem de greu să găsim personal calificat în această zonă. Avem programe proprii de educare, dar asta apresupune ca oamenii care trec prin el să aibă un minim de cunoştinţe pentru a le putea parcurge, iar aceşti oameni sunt din ce în ce mai puţini pe piaţă.

În continuare se fac greşeli ce provin din anii de dinainte de pandemie, însă, interesul pentru soluţiile de securitate vine preponderent dinspre instituţiile care au ca scop asigurarea securităţii, dar observăm acelaşi tip de interes şi la companii private sau instituţii care încearcă să securizeze sistemele în contextul muncii de la distanţă.

Ca organizaţie am fost preocupaţi de îmbunătăţirea propriilor sisteme, am dezvoltat atât soluţii interne pentru noi, am mărit portofoliul de soluţii pe care îl folosim. Portofoliul nostru de soluţii de securitate este în continuă schimbare. Până acum majoritatea clienţilor au înţeles că există un premiu de cost adăugat acestor soluţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO