Business Hi-Tech

Marian Popa, DB Global Technology: Sectorul IT&C va ajunge la 12% din PIB până în 2025

Marian Popa, DB Global Technology: Sectorul IT&C va...

Autor: Cristina Bellu

20.07.2017, 00:07 1245

Contribuţia sectorului IT&C la formarea PIB s-ar pu­tea dubla până în 2025, de la circa 6% în prezent la 12%,  în condiţiile în care România este unul dintre prin­ci­palele hub-uri de dezvoltare de aplicaţii software din Europa.

„Anul trecut sectorul de IT&C a avut o contribuţie de aproape 6% în PIB. În 2025 avem toate premisele din punctul de vedere al abili­tă­ţilor noas­tre să devenim nu un Sili­con Valley, ci un Silicon Coun­try, şi să ne du­blăm apor­tul la PIB pe care îl avem în mo­mentul de faţă. Singu­ra con­diţie este să lu­crăm îm­pre­ună, să nu fie ini­ţia­tive sepa­ra­te, pentru că este o indus­trie care are toate perspec­tivele să de­­vi­nă coloa­na de fier a eco­no­miei“, a spus Marian Popa, directorul ge­neral al Deutsche Bank Global Technology, compania care administrează centrul de dezvoltare software din România al gigantului Deutsche Bank, care are peste 800 de angajaţi în România.

Sectorul IT&C a devenit „starul“ economiei în ultimii ani, contribuţia acestui domeniu ajungând la aproape 6% din PIB anul trecut, nivel dublu faţă de cel înregistrat în ur­mă cu 5- 6 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO