Business Hi-Tech

Marea Britanie ar putea interzice echipamentele Huawei din “creierul” reţelelor 5G şi din alte zone sensibile ale infrastructurilor de comunicaţii mobile

Marea Britanie ar putea interzice echipamentele Huawei...

Autor: Adrian Seceleanu

08.04.2019, 14:21 132

Echipamentele de comunicaţii mobile ale grupului chinez Huawei ar putea fi eliminate din zonele sensibile ale viitoarelor reţele 5G din Marea Britanie - cum este Westminster – dar şi din “creierele” acestor infrastructuri - pe fondul riscurilor semnificative de securitate pe care le ridică, scrie BBC, citând un înalt oficial al Centrului de comunicaţii guvernamentale.

Ian Levy, directorul tehnic al centrului de comunicaţii guvernamentale din Marea Britanie, a descris politicile de securitate implementate de Huawei în echipamentele sale drept “o abordare inginerească specifică anilor 2000, de slabă calitate”. Levy a adăugat că programul de transformare anunţat de Huawei pentru a răspunde acestor critici “nu oferă nicio garanţie că se îndreaptă către direcţia anunţată”.

Grupul chinez a anunţat anterior că va investi peste 1,5 miliarde de lire sterline în programul de transformare care îşi propune să rezolve problemele invocate de autorităţile din Marea Britanie.

Huawei este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de echipamente şi servicii pentru operatori de telecom şi în România, cu afaceri de 1,3 mld. lei în 2017, conform datelor de la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO