Business Hi-Tech

Mamele isi bat copiii la jocuri pe Internet

13.02.2004, 00:00 33

In Statele Unite, femeile peste 40 de ani petrec cu 50% mai mult timp decat copiii, tinerii sau barbati maturi jucandu-se pe Internet, releva un studiu realizat de AOL si Digital Marketing Services, o companie de analiza a pietei.
Aproape 20% dintre femeile care joaca online spun ca prietenii cunoscuti pe Internet le-au devenit in timp amanti, soti sau prieteni si in viata reala. Mare parte din femeile care au raspuns la chestionarul AOL (44%) sustin ca acum aloca mai putin timp telenovelelor si emisiunilor de divertisment, nu se mai uita la filme si nu mai citesc carti, ba chiar nu mai fac treaba in casa, din cauza pasiunii pentru jocurile online. Acest lucru confirma teoriile conform carora jocurile pe computer ii fac pe oameni ineficienti in alte domenii de activitate, spun autorii sondajului.
Studiul realizat de America Online a mai relevat faptul ca internautii din Los Angeles sunt mult mai curiosi sa isi cunoasca prietenii virtuali in viata reala - 31% dintre ei au facut-o - fata de media generala din SUA care este de 18%. Atlanta si Boston sunt orasele cu jucatorii cei mai impatimiti, care petrec in medie peste 8 ore pe saptamana pe site-urile de jocuri online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO