Business Hi-Tech

Maguay a facut 5 mil. euro in primul semestru

Maguay a facut 5 mil. euro in primul semestru

Eduard Pughin, directorul de operatiuni Maguay: In primul semestru am vandut 350 de servere

17.07.2008, 17:52 37

Maguay, integrator de sisteme IT si parte a grupului Maguay Impex, a realizat o cifra de afaceri in primul semestru al acestui an de 5 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului trecut.
Reprezentantii companiei si-au mentinut obiectivul de a atinge o cifra de afaceri de 11 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an.
"In primul semestru am realizat o treime din obiectivul propus. De obicei, a doua jumatate a anului genereaza cea mai mare parte a cifrei de afaceri", a declarat directorul de operatiuni al companiei, Eduard Pughin.
El a adaugat ca Maguay a vandut in primele sase luni ale acestui an circa 800 de notebook-uri din gama proprie eXpertBook, estimand ca pana la sfarsitul lui 2008 va atinge tinta de 4.000 de unitati propuse anterior. In ceea ce priveste acest segment, Pughin a mai precizat ca desi gama proprie de notebook-uri este disponibila pe piata inca din luna mai, obiectivul propus pentru acest an va fi totusi atins.
El a adaugat pentru ZF ca nu exclude posibilitatea unor eventuale achizitii ale unor companii de mici dimensiuni in vederea consolidarii pozitiei pe piata regionala.
De asemenea, Maguay a reusit sa comercializeze 3.500 de unitati desktop din totalul de aproximativ 8.000 vizate pentru acest an.
Grupul Maguay Impex importa si distribuie in Romania produse ale unor marci internationale precum Toshiba, Quantum sau Qlogic si are parteneriate incheiate cu Microsoft si Intel. Principala activitate a companiei este reprezentata de segmentul de servere, acesta generand aproximativ 20 - 25% din afacerile sale.
La sfarsitul anului trecut, Maguay a raportat atingerea unei cote de 6% din piata locala de servere, intentionand sa obtina pentru acest an un procent de 10%.
"In primul semestru al anului am vandut 350 de servere, iar obiectivul prevede vanzarea a 1.000 de servere la nivelul intregului an", a mai precizat directorul de operatiuni al companiei.
Analistii estimeaza ca aceasta piata va atinge la sfarsitul anului in curs un volum de 800.000 de unitati, in timp ce segmentul laptop-urilor va atinge un numar de 400.000 de unitati.
Anul trecut, Maguay a avut o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro si un numar de 50 de angajati, detinand pe langa Bucuresti birouri in Targoviste, Ploiesti si Constanta.
Ieri, Maguay a lansat o noua serie de notebook-uri eXpertBook. Acestea folosesc platforma Intel Centrino 2 si vor fi disponibile pe piata, incepand cu luna septembrie, de la un pret de 350 de euro.
Maguay a fost infiintata in 1997 de catre Pavel Pughin, directorul general al companiei, impreuna cu Eduard Pughin si Corvin Pughin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO