Business Hi-Tech

MacBook Retina de 12" va întârzia, dar MacBook Air va fi actualizat în curând

MacBook Retina de 12" va întârzia, dar MacBook Air va...

Autor: Dorian Prodan

22.07.2014, 09:17 425

În prima parte a acestui an, surse multiple au afirmat că Apple va lansa un laptop MacBook cu ecran de 12” şi rezoluţie mare undeva în cursul celui de-al treilea trimestru al anului în curs, unii afirmând chiar că lansarea este iminentă. Laptopul nu s-a materializat până acum, şi se pare că întârzierile Intel nici nu vor permite lansarea acestuia până la finalul acestui an sau începutul anului viitor.

Conform publicaţiei taiwaneze Economic Daily News, viitorul MacBook cu ecran Retina de 12” va întârzia deoarece Apple a ales să folosească noile procesoare din generaţia Broadwell, iar Intel încă nu le poate oferi în cantităţi suficient de mari. O îmbunătăţire a actualei micro-arhitecturi Haswell, Broadwell foloseşte un proces de litografiere mai eficient pe 14 nanometri şi a fost anunţat în cadrul COMPUTEX 2014. În cursul prezentării platformei de referinţă Llama Mountain, Intel a afirmat că Broadwell are un consum cu circa 60% mai redus decât cel al actualelor procesoare Haswell low-power, că oferă performante îmbunătăţite cu 20-40% şi că este apt pentru implementările cu răcire pasivă.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO