Business Hi-Tech

MacBook Air 11in - fineţe şi putere în acelaşi pachet

MacBook Air 11in - fineţe şi putere în acelaşi pachet

MacBook Air 11in

Autor: Adrian Voicu

19.02.2012, 23:34 2362

Subţire, elegant, MacBook Air este o experienţă uimitoare, fiind simbolul portabilităţii cu o greutate de doar un kilogram. Şi deşi are un procesor Intel Core i5 de 1,6GHz, cu greu poţi spune că se încinge. Aluminiul îşi oferă siguranţa solidităţii, greu de simulat cu plastic sau alt gen de materiale.

S-a spus că Apple a sacrificat prea multe pentru portabilitate, MacBook Air neavând un USB 3.0, HDMI, SD card Reader sau conexiune la reþţa prin fir, dar la cât de mic este, sunt de părere că astfel de conexiuni nu ar fi făcut decât sădistrugă din fineţea sa. Iar prin conectorul său Thunderbolt, notebook-ul poate să se conecteze de fapt la orice, fiind compatibil diplayport, Ethernet, USB şi multe altele. Aşadar, dacă ai adaptorul potrivit, poţi să conectezi acest netbook la aproape orice.

În privinţa ventilaţiei, cred că ar face de ruşine orice netbook, acesta putând fi ţinut cu orele în poală fără să îţi faci griji cã temperatura va deveni prea mare.

De asemenea, ai zice că deasupra display-ului este o cameră ca oricare alta, dar dacă pui din greşealã degetul în acea zonă, tot ecranul se întunecă uşor. Este vorba de senzorul de lumină, care face tot posibilul pentru a acomoda lumina monitorului la condiţiile exterioare, pentru a nu obosi ochiul. Microfonul? De asemenea, nu îl poţi vedea, găurile sale fiind aproape microscopice. Nu îţi dai seama că este acolo decât dacă ţii neapărat sã îl cauţi.

La cât de mic este, ai zice că este un netbook, dar la cât de uşor deschide aplicaţiile şi le rulează, poţi spune fără ezitare că este un laptop.

MacBook Air 11in face faţă la orice fişier video, ca să nu mai spunem şi de jocurile pe care, la dimensiunile sale mici, nu ai spune că le poate rula.

Şi deşi are un procesor mult mai puternic decât predecesorul său, bateria face faţă fără probleme, în modul economic putând ţine chiar şi şapte ore.

La cât de mic este, ai zice că touchpadul ar trebui să fie pe măsură, dar este uriaş. Cu greu m-am obişnuit cu gesturile degetelor, în utilizarea touchpadului, dar odată învăţat cu greu te dezveţi în momentul în care te întorci la un laptop normal. Iar pe întuneric, este o adevărată plăcere să lucrezi la tastatura iluminată.

În privinţa ecranului, nu am încercat să-l privesc în lumina soarelui, iarna aceasta fiind prea întunecată pentru a-mi permite astfel de teste, dar calitatea imaginii, prin culorile sale, nu m-a dezamăgit.

Încărcătorul? Conectorul său magnetic este uimitor. Îţi dă senzaţia că nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Totul este făcut pentru a-ţi fi cât mai uşor să foloseşti acest laptop. Nimic nu este forţat. Totul curge în jurul aluminiului. Mi-a fost ruşine până şi să îl bag în priză, gândindu-mă că aici va avea parte de cea mai mare violentare din cauza ştecherului de la apartament.

Luând în considerare dimensiunile sale mici, nu trebuie să te gândeşti că vei cumpăra acest notebook doar pentru performanţă, de care sincer să fiu mi se pare că nu duce lipsă, ci mai ales pentru calitatea de care dă dovadă prin aspectul său complet.

Defecte? Nu are Windows. Dar asta este părerea unui utilizator care nu ştie să folosească decât Windows-ul. Iar replica a venit de la un amic: "Dacă voiai Windows, nu îţi luai un asemenea laptop...". Iar asta spune tot ce trebuie să spună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO