Business Hi-Tech

Lycos pierde razboiul cu piratii Internetului

09.12.2004, 00:00 15

Portalul de Internet Lycos, care a lansat saptamana trecuta o campanie de lupta contra piratilor Internetului (Make love not spam), pare sa piarda batalia si cu propriile sale arme.
Lycos lansase cu mare pompa o aplicatie de tip screen-saver, care odata instalata pe calculator bombarda site-urile banuite a trimite mesaje email nesolicitate cu caracter comercial. Atacul, de tip Denial of Service (DDoS) este una din armele hackerilor impotriva site-urilor comerciale sau ale institutiilor politice. Google, Microsoft si alte asemenea pagini sunt frecvent tinta unor astfel de atacuri.
Criticile venite din partea specialistilor IT, cum ca s-ar juca cu unelte ilegale, i-a facut pe cei de la Lycos sa retraga aplicatia de pe piata. Ideea nu le-a scapat insa tocmai hackerilor, care ieri au lansat un virus de e-mail care se ascunde intr-un mesaj legat de campania Lycos.
"Fii primul care combate spam-ul, descarca acest screen-saver din attachment", spune mesajul infectat. Bineinteles, cei care il acceseaza se pricopsesc doar cu virului, nu cu aplicatia Lycos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO