Business Hi-Tech

Lupta pentru originile Facebook escaladează din nou

Lupta pentru originile Facebook escaladează din nou

Autor: Ştefan Vrabie

13.04.2011, 17:20 36

Paul Ceglia, care anul trecut a surprins Silicon Valleypretinzând că are dreptul la o parte importantă din acţiunilereţelei de socializare, Facebook, a depus o plângere citând maimulte email-uri care, spune el, vin în sprijinul afirmaţiilor saleîmpotriva fondatorului companiei Mark Zuckerberg, scrie cotidianulThe Wall Street Journal.

Reclamaţia arată că un contract din 2003 între el şi Zuckerbergîi dă dreptul lui Ceglia la 50% din companie de când aceasta a fostînfiinţată în 2004.

Lupta juridică dintre cele două părţi va fi concentrată în jurulautenticităţii contractului potrivit căruia Ceglia i-ar fi dat luiZuckerberg 1.000 de dolari pentru a-şi pune ideea în aplicare.

Acesta mai susţine că în luna iulie a anului 2004, Zuckerberg aînceput să strângă bani de la investitori, dar i-ar fi scris luiCeglia un email în care spune că îi returnează 2000 de dolari şi cănu are timp de Facebook, compania fiind înfiinţată cateva zile maitârziu. Reţeaua de socializare a fost recent evaluată la peste 60de miliarde de dolari, potrivit mai multor firme de cercetare.

Forbes a calculat recent averea lui Zuckerberg, la 13,5 miliardede dolari. Procesul vine după ce Mark Zuckerberg a reuşit săcâştige în instanţă un alt proces asemănător, intentat de gemeniiCameron şi Tyler Winklevoss, prin care cei doi îl acuzau pefondatorul Facebook că le-a furatideea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO