Business Hi-Tech

Lupta miliardelor de dolari: Qualcomm a câştigat primul proces în faţa Apple într-un război legat de un patent

Lupta miliardelor de dolari: Qualcomm a câştigat primul...

Autor: Ioana Nita

18.03.2019, 00:00 128

Compania americană Qualcomm, specializată în producerea de semiconductori şi echipamente pentru industria de telecomunicaţii, a câştigat primul proces din disputa la nivel global cu gigantul Apple cu privire la cât ar trebui să plătească inventatorul iPhone-urilor pentru utilizarea tehnologiei patentate de producătorul de cipuri, relatează Bloomberg.

Un juriu federal din San Diego (California, SUA) a decis vineri că producătorului de cipuri Qualcomm îi revin circa 31,6 mil. dolari în contul prejudiciilor aduse pentru utilizarea patentelor sale. Decizia susţine afirmaţia Qualcomm potrivit căreia tehnologia sa le oferă smartphone-urilor o valoare adăugată peste capabilitatea de bază de a se conecta la reţelele de telecomunicaţii. Cu toate acestea, victoria de vineri reprezintă doar o mică parte din lupta dintre cele două companii la nivel global, în care sunt puse la bătaie miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO