Business Hi-Tech

Lumea IT-ului dă în foc: trei tranzacţii într-o singură săptămână

Lumea IT-ului dă în foc: trei tranzacţii într-o...

Autor: Adrian Seceleanu

12.03.2015, 00:07 1501

Paravion, Vola şi Bittnet sunt subiectul unor tranzacţii de câteva milioane de euro, confirmând noua generaţie de antreprenori locali care au devenit vizibili pentru fondurile de investiţii. „Toată lumea caută să facă IT în România“, spune Cristian Logofătu, Bittnet Systems.

Bittnet Systems, cel mai mare furnizor local de servicii de training IT&C şi portalul de rezervare de bilete online Vola.ro au vândut pachete minoritare de acţiuni iar agenţia de turism online Paravion.ro a făcut o achiziţie în Turcia, cele trei tranzacţii anunţate în această săptă­mână aducând în prim plan efervescenţa din industria locală de IT şi online, aflată în creştere puternică în raport cu alte segmente ale economiei.

„Mă uit la cei cu care lucrăm noi - marile companii, multinaţionale, şi vedem că toată lumea caută să facă IT în România. La Cluj, la Iaşi este o mare agitaţie şi evident şi în Bucureşti unde este centrul acestei efervescenţe. Credem că IT-ul va înregistra în 2015 în România un boom şi mai mare decât a fost până anul trecut“, declară Cristian Logofătu, directorul financiar al Bittnet Systems.

Compania a furnizat anul trecut servicii de training pentru peste 1.000 de persoane anul trecut, dintre care 200-250 trimise de companii, iar restul studenţi şi elevi. Creşterea va continua şi în 2015, estimează Logofătu.

„Anul acesta se anunţă foarte promiţător. Proiecte amânate în trecut acum au primit undă verde: fabrici care se extind, companii care îşi cresc activitatea. Lucrez acum la trei proiecte de call-centere, de centre de comunicaţii unificate, fiecare cu o valoare de peste 100.000 de dolari, pe care le implementăm. Am finali­zat de curând şi un proiect de 400.000 de dolari, la o companie care tocmai şi-a achiziţionat un compe­titor.“

După ce a discutat în ultimul an cu mai multe fonduri şi investitori privaţi înainte de a semna tranzacţia cu fondul de investiţii polonez Car­pathia Capital, reprezentantul Bittnet spune că a constatat că România este pe harta investitorilor sensibili la IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO