Business Hi-Tech

Lovitură de teatru pe Wall Street: Facebook alege Nasdaq pentru listare, în defavoarea primei ligi a bursei americane

Lovitură de teatru pe Wall Street: Facebook alege Nasdaq, în defavoarea primei ligi a bursei americane

Autor: Radu Racu

06.04.2012, 13:27 1673

Listarea Facebook la bursă se va face pe platforma Nasdaq, în defavoarea primei ligi a pieţei de capital din SUA, New York Stock Exchange, după ce reţeaua de socializare a primit o ofertă mai bună care include promovare de top în campaniile de marketing de la platforma electronică, scrie New York Post.

Facebook va depune documentaţia revizuită pentru listare la SEC - autoritatea bursieră americană- vineri după-amiază, după care va aface un anunţ oficial în acest sens, au precizat surse apropiate companiei pentru ziarul american.

Oferta publică iniţială va fi desfăşurată în luna mai, Facebook sperând să obţină de la investitori 10 miliarde de dolari, sumă care ar plasa-o la vârful clasamentului listărilor din domeniul IT.

Reţeaua desocializare va avea simbolul bursier "FB".

Atragerea Facebook pe bursă a fost un meci disputat destul de aprig de directoriii principalelor două burse americane, Robert Greifeld, de la Nasadq, şi Duncan Niederauer, de la NYSE. Cei doi oficiali l-au vizitat personal pe Mark Zuckerberg în Sillicon Valley, pentru a-l convinge să vină pe platforma proprie. Cu toate acestea, surse apropiate companiei susţin că Zuckerberg nu s-a implicat în decizia de alegere a platformei bursiere, lăsând opţiunea în seama directorului financiar David Ebersman şi a directorului operaţional Sheryl Sandberg.

Facebook se alătură pe Nasdaq giganţilor Apple şi Amazon, iar CEO-ul Robert Greifeld a demonstrat încă o dată poziţia solidă a platformei pe care o conduce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO