Business Hi-Tech

Liviu Drăgan, Totalsoft: "Ne apropiem de o revoluţie a oamenilor inutili"

Liviu Drăgan, fondator şi CEO al companiei de software Totalsoft

Liviu Drăgan, fondator şi CEO al companiei de software Totalsoft

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2016, 10:50 1894

Lumea se apropie de o “revoluţie a oamenilor inutili”, în care gradul din ce în ce mai mare de robotizare şi automatizare “va face ca oamenii să nu mai fie atât de importanţi”, a declarat Liviu Drăgan, fondator şi CEO al companiei de software Totalsoft în cadrul unei conferinţe organizate de companie.

“Ne apropiem de o revoluţie a oamenilor inutili, datorită robotizării şi automatizării. Un exemplu este cel al Adidas care închide fabrici în China şi deschide facilităţi de producţie în New York. Robotizarea face ca oamenii să nu mai fie atât de importanţi”, a declarat Drăgan, în contextul unei dezbateri despre evoluţiile tehnologice. 

“Inutilitatea” cu care se vor “confrunta” oamenii nu va fi neapărat o problemă a generaţiilor actuale însă cu siguranţă lumea se îndreaptă către o situaţie în care munca va fi tot mai mult externalizată către roboţi, a mai spus şeful Totalsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO