Business Hi-Tech

Liviu Drăgan estimează afaceri de 10 milioane de euro în trei ani pentru start-up-ul de inteligenţă artificială Druid

Dragoş Metea - CEO al Druid şi Liviu Drăgan - preşedinte şi co-fondator al Druid. Foto: Adrian Seceleanu

Dragoş Metea - CEO al Druid şi Liviu Drăgan - preşedinte şi co-fondator al Druid. Foto: Adrian Seceleanu

Autor: Adrian Seceleanu

15.05.2018, 12:12 1054

Druid, start-up-ul condus de Liviu Drăgan - unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali din IT, estimează va lansa comercial în iunie primele sale soluţii de inteligenţă artificială cu ambiţia de a deveni în trei ani un business cu venituri de 10 milioane de euro.

“În trei vreau ca Druid să fie cea mai frumoasă poveste legată de inteligenţa artificială din această zonă a Europei. Vreau ca în 3 ani de zile să avem venituri de 10 milioane de euro şi o profitabilitate mare”, a declarat Drăgan în cadrul unei întâlniri cu media, prima de la înfiinţarea companiei în luna februarie.

Druid le va oferi companiilor roboţi software care să asiste angajaţii în desfăşurarea proceselor de business, vânzarea urmând să fie realizată sub forma unui abonament. Tarifele nu au fost momentan stabilite, poate fi vorba de 20 de euro pe lună pentru fiecare robot, dar poate fi vorba şi de 30 de euro şi de 10 euro, a menţionat Drăgan,

„Nu voi privi graniţele României ca o limită, voi ataca încă de la început piaţa internaţională”, a spus Drăgan.

În luna mai compania va lansa primii săi trei roboţi software, portofoliul urmând să fie extins. “Vrem ca până la finele anului să acoperim toate funcţionalităţile din cadrul unei companii. Noi vom scoate în luna mai roboţi pentru clienţi, oamenii din vânzări şi angajaţi. Noi suntem în mediul B2B, iar aici problema complicată este că trebuie să conectezi roboţii la toate aplicaţiile firmei. Cred însă că aici experienţa noastră cu platforma Charisma de la Totalsoft ne dă un avantaj”.

“Va fi o soluţie disponibilă pe abonament. Atacăm toate verticalele din primul pas, de la financiar la retail la HR”, a explicat Dragoş Metea, CEO al Druid. Metea vine la Totalsoft de la compania Capgemini.

El a mai lucrat la Totalsoft în perioada 2004-2010.

Druid va comercializa produsele sale prin parteneri, iar în acest moment start-up-ul negociază încheierea unor parteneriate startegice cu cei mai mari jucători de pe piaţa de consultanţă şi audit, aşa numitele “Big Four”.

Investiţia în companie se va ridica în prima fază la un total de aproximativ 1,5 milioane de euro, dintre care 800.000 au fost atraşi deja.

Partenerii lui Liviu Drăgan în proiect sunt: Eugen Banciu - fondatorul distribuitorului de medicamente Farmexpert, care deţine şi reţeaua de farmacii Dona; Iulian Trandafir - directorul general al distribuitorului de medicamente Farmexpert; Cristian Bostănescu - acţionar al studiourilor Castel Film; Radu Enache - acţionar al lanţului hotelier Continental, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală (prin intermediul companiei S.C. R.E.D. Group); Anca Vlad - proprietar al lanţului de farmacii Catena (prin intermediul firmei Playmore, pe care o deţine atât direct, cât şi prin intermediul unei alte firme, Senso TV) şi Radu Bugică, cunoscut pentru poziţia de country manager al fondului american de investiţii SigmaBleyzer (prin intermediul companiei RCB Investors, în care este acţionar cu 10% şi Camelia Bugică).

Un număr de 5 oameni cheie din companie vor primi gratuit acţiuni la Druid, a precizat Liviu Drăgan.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO