Business Hi-Tech

Liudmila Climoc, CEO Orange Romania: Digitalizarea trebuie să devină o prioritate strategică pentru autorităţi, la fel ca alte domenii, cum este energia. Este nevoie de investiţii din partea statului, de parteneriate public-privat mai mult decât oricând

ZF Digital Summit 21

 Liudmila Climoc, CEO Orange Romania: Digitalizarea...

Autor: Roxana Rosu

10.11.2021, 11:26 290

Digitalizarea trebuie să devină o prioritate strategică pentru autorităţi, la fel ca alte domenii, cum este energia, şi este  nevoie să vedem mai multe investiţii din partea statului, mai multe parteneriate public-privat , a spus Liudmila Climoc, CEO Orange Romania la conferinţa ZF Digital Summit 21.

”Industria telecom s-a reinventat în ultimii ani, cu multe investiţii făcute, cu tehnologii revoluţionare. Avem nevoie acum de a reduce decalajul din zona digitală, care a fost vizibil în perioada pandemiei. Noile tehnologii vor veni şi ele şi va fi nevoie de noi investiţii din partea industriei. Avem presiuni şi din partea inflaţiei, a preţurilor la energie şi este nevoie de o regândire a priorităţilor strategice pentru România, iar digitalizareasă fie susţinută mai mult de autorităţi”.

Liudmila Climoc a mai spus că ar fi nevoie de mai multe parteneriate public-privat, iar digitalizarea trebuie să devină o prioritate strategică.

Ce a mai declarat Liudmila Climoc:

Este al doilea an de pandemie, de criză medicală, şi trecem prin transformări profunde, în modul de lucru, de comunicare. Telecom este o industrie care răspunde nevoii de bază de conexiune, atât de importantă acum. Reţelele din România şi-au arătat rezistenţa, iar rezultatele noastre sunt bune. Dar vom ieşi din această situaţie doar împreună.

Am contribuit mult la realizarea Codului Comunicaţiilor, am colaborat cu autorităţile şi sperăm să fie aprobat repede de Parlament pentru a elimina birocraţia din anumite zone şi să putem să ne extindem.

Licitaţia pentru 5G : avem nevoie de mai multe frecvenţe pentru viitor, pentru 4G, 5G şi ce va veni după aceea. Este nevoie de mai multă claritate pentru a putea investi pentru viitor. Este nevoie de revizuirea costurilor, având în veder că telecom plăteşte o taxă suplimentară faţă de alte industrii.

O parte importantă de frecvenţe va fi scoasă la licitaţie anul viitor. Este foarte important să vedem o schimbare în abordarea autorităţilor. Industria a investit masiv, a respectat standardele cerute, dar statul trebuie să fie mai deschis faţă de companii. Altfel nu va fi sustenabil pentru business să investească singure.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO