Listarea Facebook

Facebook pregăteşte de cea mai mare lansare la bursă din istorie

Facebook pregăteşte de cea mai mare lansare la bursă din istorie

Autor: Adrian Voicu

28.01.2012, 10:10 1666

Facebook ar putea înainta miercuri documentele necesare pentru o ofertă publică iniţială, sperând la o evaluare cuprinsă între 75 şi 100 de miliarde de dolari, conform WSJ.

Morgan Stanley are cele mai mari şanse de a se ocupa de IPO-ul Facebook, Goldman Sachs urmând de asemenea să joace un rol cheie în acest proces, scrie publicaţia citând o sursă anonimă.

Acest IPO ar reprezenta cel mai important debut din sectorul reţelelor sociale, care până acum a mai văzut lansări pe bursă precum cele ale LinkedIn, Groupon sau Zynga.

Speculaţiile privind lansarea pe bursă au devenit tot mai intense după ce tradingul acţiunilor pe piaţa secundară ar fi fost suspendat până luni, conform unor surse citate de New York Times şi Bloomberg.

Facebook, site-ul social care are la nivel mondial peste 800 de milioane de utilizatori, va fi lansat la bursă cel mai probabil în acest an.

În prezent, Facebook are o valoare evaluată la 80 de miliarde de dolari conform datelor SharesPost, platforma de trading unde au loc tranzacţii cu acţiuni ale companiilor nelistate la bursă şi care sunt deţinute privat.

Conform unor surse citate de CNBC, profitul operaţional al Facebook în 2011 s-a situat la 1,5 miliarde dolari, veniturile ridicându-se la 3,8 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO