Business Hi-Tech

Lista celor 25 de oameni aduşi prin detaşare, fără concurs, la arbitrul telecom de noul preşedinte Adrian Diţă: angajaţi de la Poşta Română şi grupul Telekom România, pensionari militari, şoferi, secretare

Adrian Diţă a fost numit preşedinte al ANCOM după ce a fost nominalizat de PSD

Adrian Diţă a fost numit preşedinte al ANCOM după ce a fost nominalizat de PSD

Autor: Adrian Seceleanu

05.07.2017, 15:38 4870

Adrian Diţă, noul preşedinte al puternicei Autorităţi de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a adus în cadrul instituţiei din momentul preluării funcţiei peste 25 de persoane - toate fiind angajate prin detaşare de la alte companii şi niciuna prin câştigarea unui concurs, arată datele obţinute de ZF de la surse apropiate arbitrului telecom.

Noul preşedinte al ANCOM, care a fost propus de PSD pentru această funcţie, şi după ce a primit susţinerea preşedintelui partidului Liviu Dragnea a fost votat de plenul Parlamentului în funcţia de şef al instituţiei pe 11 mai, a adus în ANCOM un număr mare de oameni care anterior lucrau pentru companii reglementate de autoritate, cel mai cunoscut caz fiind cel al lui Ciprian Boloş, care a fost numit din director de strategie al Poştei Române director executiv al ANCOM. Boloş nu şi-a părăsit postul de la Poştă ci a fost detaşat la ANCOM - mutare pe care mai multe voci din industrie o consideră ilegală, dar despre care noua conducere a arbitrului telecom susţine că respectă legislaţia în vigoare.

Lista persoanelor detaşate la ANCOM în urma reorganizării şoc declanşate de Adrian Diţă în data de 8 iunie, şi care nu are echivalent în istoria de 12 ani a instituţiei, arată că noul preşedinte a ţinut să se înconjoare de oamenii săi pornind de la şoferi până la şefii de birouri şi directori.

În data de 8 iunie el a retrogradat sau demarat procedurile de concediere pentru 18 persoane cu funcţii de conducere din ANCOM, fără ca anterior declanşării procesului să fi avut loc o evaluare a angajaţilor vizaţi.

Convocat la Comisia de IT din Parlament pentru a oferi explicaţii, Adrian Diţă nu s-a prezentat, invocând, ulterior, existenţa unei probleme medicale („o sinuzită acută”, conform unui interviu acordat Agerpres. De la instalarea în funcţie Adrian Diţă a oferit interviuri doar către Agerpres şi Radio România Actualităţi - în cadrul căror nu a abordat tema reorganizării şi a detaşărilor.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO