Business Hi-Tech

Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti: Predarea online este o soluţie extrem de eficientă în situaţii de criză precum cea prin care trecem acum

Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti:...

Autor: Ramona Cornea

17.03.2020, 13:40 404

Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti (ICHB), liceu privat care este parte a reţelei Lumina, şi-a adaptat şi el metodele de predare la situaţia creată de răspândirea epidemiei de coronavirus. Pentru a continua procesul de predare, profesorii şcolii folosesc platforme online precum Zoom şi Google Classroom.

”Începând de săptămână trecută am adoptat un program de predare a lecţiilor online pentru elevii noştri. Folosim două platforme - Zoom pentru predarea online în funcţie de orar în fiecare zi şi Google Classroom pentru a trimite materiale sau teme şi pentru a le putea corecta după ce sunt completate de către elevi. Considerăm că atât elevii cât şi profesorii s-au adaptat foarte uşor la aceasta metodă alternativă de predare. Desigur că interacţiunea elev-profesor nu este aceeaşi că în clasă, mediul virtual asigurând comunicarea în anumite limite dar este o soluţie extrem de eficientă în situaţii de criză precum cea prin care trecem acum pentru a asigura continuitatea procesului de învăţământ”, a spus pentru ZF Iusein Ervin, Director of Studies în cadrul ICHB.

Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti a fost înfiinţat în anul 1995 de către Lumina Instituţii de Învăţământ şi este o instituţie de învăţământ privată. Din reţeaua de învăţământ privat Lumina, fondată de oameni de afaceri turci în România în urmă cu 22 de ani, fac parte alte nouă instituţii de învăţământ.

Creşele, grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, liceele şi şcolile profesionale şi-au întrerupt cursurile începând din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19, după cum a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO