Business Hi-Tech

Librăria online Libris.ro a avut vânzări de peste 1,8 mil. lei de Black Friday, plus 30%

Librăria online Libris.ro a avut vânzări de peste 1,8...

Autor: Ioana Nita

19.11.2020, 00:00 474

Libris.ro, una dintre cele mai mari librării online din România, a înregistrat vânzări de 1,8 mil. lei în ediţia Black Friday de anul acesta, în creştere cu 32% faţă de evenimentul de shopping de anul trecut. Campania de Black Friday s-a desfăsurat într-o singură zi, pe 13 noiembrie, iar valoarea reducerilor oferite pentru cărţi ridicându-se la 1,09 mil. lei.

„Vânzările înregistrate în campania de Black Friday au fost în linie cu estimările noastre, cu surprize plăcute în ceea ce priveşte autorii din top. Pentru prima dată de când desfăşurăm campanii de Black Friday, topul autorilor este dominat de scriitori de carte pentru copii. Este un semn bun în ceea ce priveşte interesul celor mici pentru lectură”, a declarat Laura Ţeposu, CEO şi cofondatoare a Libris.ro. Pe lângă cărţile pentru copii, cele mai vândute titluri au fost din categoriile de beletristică şi dezvoltare personală. Oferta Libris.ro pentru Black Friday 2020 a inclus în total peste 1 milion de volume, în română şi engleză, valoarea acestora înainte de aplicarea reducerilor ridicându-se la peste 2,9 mil. lei.

Valoarea medie a unei comenzi a crescut cu 19% faţă de anul precedent faţă de ediţia Black Friday din 2019, iar cele mai multe vânzări s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş şi Cluj. Peste jumătate dintre comenzi au fost realizate de pe dispozitive mobile, iar o treime dintre clienţi au ales plata cu cardul. Cea mai mare comandă plasată de Black Friday a fost de 9.537 de lei şi a cuprins 508 cărţi. Comanda a venit din localitatea Valea Mărului, jud. Galaţi şi este cea mai mare comandă – ca valoare şi volum -  înregistrată până acum în cadrul unei campanii de Black Friday pe Libris.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO