Business Hi-Tech

Liberty Global l-a adus pe americanul Jack Mikaloff la conducerea UPC Romania

Liberty Global l-a adus pe americanul Jack Mikaloff la conducerea UPC Romania

Click pentru imaginea marita

22.02.2008, 20:34 91

Americanul Jack Mikaloff, care a ocupat in ultimii zece ani mai multe posturi de manager in cadrul companiilor detinute in Europa de operatorul Liberty Global, a preluat ieri conducerea UPC Romania, inlocuindu-l astfel pe Richard Anderson.
Mikaloff a ocupat anterior pozitia de director business to business pentru Europa al Liberty Global, iar anterior a fost directorul UPC Franta pana in anul 2006, cand compania a fost vanduta.
Oficialii UPC Romania nu au oferit detalii legate de motivele schimbarii, precizand doar ca Richard Anderson, care a fost CEO al operatorului timp de aproape opt ani, va lucra in continuare in cadrul grupului.
"Richard Anderson, presedinte al UPC Romania, va lucra pentru Liberty Global si se va concentra pe activitati de fuziuni si achizitii si de continut strategic pentru operatiunile LGI din Europa Centrala. Din aceasta pozitie, el va colabora indeaproape cu Nimrod Kovacs, presedintele UPC Europa Centrala", au declarat reprezentantii UPC.
UPC, cel mai mare operator de cablu TV de pe piata locala, s-a confruntat anul trecut cu o competitie dura pe piata, principalii sai competitori fiind Romtelecom si RCS&RDS.
Compania a pierdut clienti pe segmentul de cablu analogic, dar a crescut pe zona de cablu digital, un serviciu prin care UPC ofera un numar mai mare de programe TV si la o calitate a imaginii mai buna decat serviciul clasic.
Fostul sef al UPC declara de altfel, intr-un interviu acordat anterior ZF, ca va extinde in acest an numarul localitatilor in care operatorul va furniza serviciul de cablu digital, mizand si pe faptul ca utilizatorii care achizitioneaza televizoare de ultima generatie (LCD si plasma) vor migra de la serviciile de cablu analogic.
Piata locala de televizoare LCD este estimata in acest an la 300.000 de unitati.
Compania ar putea lansa anul viitor servicii video la cerere (video-on-demand), prin care utilizatorii sa poata comanda vizionarea unor anumite filme sau programe.
Richard Anderson afirma ca operatorul va miza in acest an pe internet si telefonie fixa, un segment de piata care ar avea inca resurse de crestere. "Din fericire pentru noi, atat segmentul de internet, cat si cel de telefonie fixa au inca foarte mult spatiu de crestere. Nu vom continua sa pierdem clienti, asa cum s-a intamplat anul trecut", a declarat anterior Anderson. UPC, care a cumparat in 2005 compania locala Astral, devenind astfel numarul unu de pe piata locala de cablu TV, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 140 mil. euro.
In primul semestru al anului trecut, veniturile UPC Romania au avansat cu 22%, la 88,1 mil. euro. Conform oficialilor UPC, care nu au oferit alte detalii, anul trecut compania a inregistrat profit. De la intrarea pe piata, in urma cu 16 ani, UPC a derulat investitii de peste 700 mil. euro. UPC este afiliat la compania americana Liberty Global, care furnizeaza servicii video, voce si acces la Internet pentru 16 milioane de clienti din 17 state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO