Business Hi-Tech

Lenovo, lider pe piaţa globală de PC-uri cu o cotă de piaţă record de 20% în trimestrul trei

Lenovo, lider pe piaţa globală de PC-uri cu o cotă de...

Autor: Ioana Nita

10.10.2014, 00:00 495

Lenovo şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa globală de PC-uri şi în al treilea trimestru al acestui an, pentru a şasea oară consecutiv cota de piaţă a producătorului chinez de electronice ajungând la nivelul record de 20%, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă IDC. 

„(…) am atins un nou record şi ne-am consolidat poziţia de lider în PC-uri pentru al şaselea trimestru consecutiv, dar ne-am şi diversificat business-ul în acelaşi timp. Suntem numărul doi pe o piaţă în creştere a tabletelor şi PC-urilor şi numărul trei în vânzările globale de tablete şi servere. Iar în curând vom fi numărul trei în vânzările globale de telefoane inteligente“, a declarat Yang Yuanqing, preşedintele şi CEO-ul Lenovo.

Cota de piaţă a companiei chineze a crescut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut cu 2,3 puncte procentuale şi s-a distanţat cu 1,2 puncte procentuale faţă de jucătorul clasat pe locul doi.  În al doilea trimestru al anului, Lenovo a avut o cotă de piaţă de 19,4%. Strategia companiei chineze, care are venituri de aproape 50 de miliarde de dolari, este de a dezvolta şi diviziile de „Mobile“ şi „Enterprise“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO