Business Hi-Tech

Lectra, o companie franceză de tehnologie, cumpără compania românească Gemini CAD Systems pentru 13 - 20 mil. de euro în funcţie de îndeplinirea ţintelor de creştere

Lectra, o companie franceză de tehnologie, cumpără...

Autor: Robert Manea

06.09.2021, 20:20 681

Lectra, companie franceză de tehnologie cu venituri de 236 mil. de euro, a anunţat luni seară că a ajuns la un acord pentru a cumpăra compania românească Gemeni CAD Systems într-o tranzacţie totală care se poate situa între 13 şi 20 mil. de euro, în funcţie de îndeplinirea unor ţinte de creştere.

Gemeni CAD Systems îl are ca fondator pe Traian Luca care este şi CEO.

În prima etapă, Lectra cumpără 60% din Gemeni pentru 7,6 mil de euro, iar restul acţiunilor vor fi cumpărate în următorii 5 ani.

Lectra este un jucător global care activează în industria modei, a automobilelor şi pe piaţa mobilei prin oferirea de soluţii inteligente pentru design şi producţie.

Gemeni CAD Systems a fost fondat în 2004 şi oferă mai multe soluţii de software pentru companii mici şi mijlocii din industria de fashion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO