Business Hi-Tech

Laurenţiu Miron, CEO al petshop-ului românesc PentruAnimale.ro: În ziua de Black Friday valoarea coşului mediu va creşte cu circa 45%, la peste 350 de lei

Laurenţiu Miron, CEO al petshop-ului românesc...

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.11.2020, 13:56 198

PentruAnimale.ro, petshop online românesc cu afaceri de peste 17,1 mil. lei în 2019, estimează că valoarea coşului mediu de cumpărături, din ziua de Black Friday din acest an, va creşte cu circa 45%, până la aproximativ 362 de lei.

„Valoarea coşului mediu va creşte cu peste 45% faţă de media curentă de 250 de lei. Ne aşteptăm ca Black Friday 2020 să fie cel mai mare de până acum în segmentul de petshop”, a spus Laurenţiu Miron, CEO PentruAnimale.ro.

Pentru oferta de Black Friday 2020 petshop-ul PentruAnimale.ro a pregătit discounturi de 45% la peste 75.000 de produse, precum hrană pentru animale, suplimente, accesorii şi jucării, produse pentru igienă şi îngrijire.

„Comparativ cu anul trecut am pregătit o selecţie de 4 ori mai mare în categoriile jucării şi snaks-uri şi am inclus în site produse mass-market, pentru a răspunde cererii unei noi categorii de consumatori, care, anterior, făceau achiziţii din magazine fizice. Tot anul acesta, au fost introduse produse pentru cai.”

De asemenea, PentruAnimale.ro estimează vânzări de 12 ori mai mari în ziua de Black Friday din acest an, faţă de o zi obişnuită.

„Deşi în contextul economico-social trasat de COVID-19 sunt prevăzute venituri mai mici pe gospodărie, piaţa de produse pentru animalele de companie va continua să crească, tocmai datorită faptului că animalele de companie sunt companioni în izolarea socială, iar atenţia şi dorinţa de a le recompensa sunt mai mari ca oricând”, a adăugat Laurenţiu Miron.

El spune că aproximativ 80% din comenzile plasate în ziua de Black Friday vor fi procesate şi expediate în weekend-ul 13-15 noiembrie, dacă nu vor apărea modificări cauzate de măsuri suplimentare, precum restricţii de deplasare, impuse de autorităţi în contextul COVID-19.

Potrivit celui mai recent studiu FEDIAF (European Pet Food Industry Federation, 46% din gospodăriile româneşti au cel puţin un câine ca animal de companie, iar 47% cel puţin o pisică.

„Hrana achiziţionată de clienţi în campania Black Friday 2020 va fi suficientă pentru a hrăni pentru o zi peste 3,5% din populaţia felină şi canină din România, adică circa 300.000 de pisici şi câini. În 2019, populaţia canină din România era estimată la 4,15 milioane, iar cea felină la 4,3 milioane.”

Your Stuff SRL, compania care administrează activitatea petshopului online PentruAnimale.ro, a înregistrat anul trecut afaceri de peste 17,1 mil. lei, înregistrând o scădere modică de 0,3% faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.  

 

Profitul net al companiei a înregistrat o scădere de aproape 6 procente anul trecut, ajungând la puţin peste 599.700 de lei, arată sursa citată anterior. În cadrul companiei lucrează 22 de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO