Business Hi-Tech

La New York se poarta celulare cu cristale Swarovski

28.04.2004, 00:00 23



Ultima moda in materie de telefoane mobile este transformarea acestora in bijuterii. Un designer din Manhattan a decorat deja mii de telefoane mobile cu cristale Swarovski, transformandu-le in bijuterii care se asorteaza cu orice tinuta de seara.



Costul unei astfel de operatii este de aproximativ 220 de dolari pentru tot telefonul sau numai 110 dolari pentru clapeta din fata. Clientii care doresc sa straluceasca trebuie sa se desparta de telefoanele mobile aproximativ trei saptamani, timp in care fiecare cristal este lipit manual de catre echipa de designeri.



Pe masura ce mii si mii de clienti se adauga celor cu telefoane "cristalizate" devine clar sentimentul de nerabdare pe care il traiesc acestia pana se vor putea alatura celor in ton cu moda. Pretul este un amanunt care nu conteaza deloc.



"L-am vazut si mi-am spus ca trebuie sa-l am", a spus simplu Jessica Naddaff, stilist-sef la compania Siren Public Relations.



Personajele interpretate de Reese Witherspoon in filmul Legally Blonde 2 sau Sarah Jessica Parker in serialul Sex and the City purtau astfel de bijuterii. In viata de toate zilele vedeta show-ului The View, Star Jones, are si ea un mobil "accesorizat" cu cristale.



& Intertitlu: O inspiratie de moment



Leeora Catalan proprietara atelierului de design afirma ca activitatea de decorare a diverselor obiecte cu cristale este practicata de mai mult timp, dar de curand au intrat in vizorul artizanilor si telefoanele mobile. "O data am acoperit o motocicleta intreaga", spune Leeora iar "clientii nostrii apreciaza munca si mai ales deschiderea noastra catre subiecte noi. Acoperirea telefoanelor cu cristale e doar o parte a afacerii noastre si reprezinta mai mult o pasiune". Leeora poarta la randul ei un telefon acoperit cu cristale roz. Compania este axata, in principal, pe decorarea de posete si realizarea de bijuterii, dar in ultima vreme afacerea cu telefoanele a demarat in forta.



"Noi acoperim cu cristale orice doresc clientii, dar in ultima vreme telefoanele au scapat de sub control. Toata lumea vine la noi in magazin: de la adulti la copii care isi aduc parintii si le arata cum vor sa arate mobilul lor", afirma un reprezentant de vanzari al companiei. andrei.dora@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO