Business Hi-Tech

La CERF 2001, telecomunicatiile si Internetul, in top

04.05.2001, 00:00 20



Saptamana viitoare, intre 8 si 10 mai, la pavilionul expozitional Romexpo, se va desfasura cea de-a zecea editie a Computers and Electronics Romanian Fair (CERF), la care sunt asteptate sa fie reprezentate in jur de 350 de firme de IT si telecomunicatii, potrivit estimarilor organizatorilor, firma Expotek.

"In cei zece ani de cand am infiintat acest targ, s-au intamplat si lucruri bune, dar si lucruri rele," a declarat directorul executiv al Expotek, Dan Voicu. "Noutatea anul acesta o reprezinta colaborarea cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, care va sustine o serie de conferinte."

Daca tendinta targului de anul trecut a fost concentrarea pe piata de small office-home office (SOHO), anul acesta organizatorii anticipeaza mai multe trenduri.

"Sectorul telecomunicatiilor e foarte bine reprezentat prin operatorii de telefonie mobila si fixa," a declarat Voicu. "In al doilea rand, vor fi prezenti toti marii furnizori de Internet de pe piata romaneasca.

De asemenea, vom avea o sectiune de job shop numita aparuta la cererea vizitatorilor nostri. Cat despre sectorul IT, vor fi atat firme care se vor adresa end userilor, cat si companiilor."

Printre firmele participante, Voicu a mentionat Compaq, care va avea un stand propriu, Hewlett Packard, Lucent Technologies, Nortel, IBM si Alcatel.

Dintre furnizorii de Internet vor fi prezenti KPNQwest, Romania Data Systems, Dynamic Network Technologies, Xnet si Euroweb, precum si toti operatorii de telefonie mobila si fixa.

Voicu a adaugat ca se asteapta in jur de 100.000 de vizitatori, cu aproximativ 20% mai mult ca anul trecut, desi numarul firmelor participante va fi cu circa sapte% mai mic. Suprafata de expozitie va fi de 8.700 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO