Business Hi-Tech

La ce pericole se expun companiile ai căror angajaţi lucrează de acasă

La ce pericole se expun companiile ai căror angajaţi...

Autor: Andra Stroe

12.04.2020, 09:06 355

Pe măsură ce restricţiile de circulaţie suplimentare sunt puse în aplicare de guverne şi organizaţii din întreaga lume, în efortul de a încetini răspândirea COVID-19, angajaţii sunt nevoiţi din ce în ce mai mult să lucreze de acasă. Această creştere a numărului de profesionişti care lucrează de la distanţă scoate la iveală potenţialele riscuri cibernetice implicate. Experţii Kaspersky au analizat aceste potenţiale ameninţări şi au explicat cum pot fi protejaţi angajaţii de la distanţă.

În timp ce munca de la distanţă aduce, de obicei, o mulţime de avantaje – de la un program mai flexibil, la o creştere a ataşamentului faţă de organizaţie, ca angajator, pentru generaţia Z – trebuie luate în considerare întotdeauna măsuri suplimentare de securitate, iar în mijlocul acestui transfer brusc de la birou, acasă, nu este uşor pentru organizaţii să ţină seama de toate riscurile implicate. Odată ce un dispozitiv corporativ este dus în afara infrastructurii reţelei unei companii şi este conectat la alte reţele şi la Wi-Fi, riscurile cresc dramatic. Ransomeware-ul, infecţiile malware şi spionajul corporativ sunt printre ameninţările care trebuie luate în considerare în orice moment, dar mai ales, în cazul lucrului de la distanţă, pentru că o conexiune nesigură Wi-Fi, 4G sau 5G aplifică riscul de infecţie.

Alte riscuri includ utilizarea dispozitivelor personale în scopuri de muncă, proces care poate, mai degrabă, să aibă loc în condiţii de lucru la distanţă. Celebra abordare BYOD “aduceţi propriul dispozitiv”, care permite angajaţilor să-şi folosească propriile dispozitive la locul de muncă, a fost adoptată de multe companii şi le-a adus riscuri suplimentare. Phishing-ul prin intermediul site-urilor generaliste poate afecta cu uşurinţă dispozitivele şi, de asemenea, dispozitivele personale au de multe ori software depăşit – cu potenţiale vulnerabilităţi expuse. În cele din urmă, descentralizarea controlului IT şi dificultăţile în urmărirea şi securizarea dispozitivelor fac în aşa fel încât sistemele de securitate să fie şi mai vulnerabile.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO