Business Hi-Tech

La 83 de ani, unul dintre cei mai puternici miniştri ai apărării din SUA a lansat un joc de tip solitaire pentru mobil inspirat de strategia lui Churchill

La 83 de ani, unul dintre cei mai puternici miniştri ai...

Autor: Oana Stupinean

08.02.2016, 00:03 688
Donald Rumsfeld (83 de ani), fostul secretar al apărării din SUA şi veteran a trei administraţii republicane, dar şi fost CEO al gigantului din sectorul farma Pfizer, a lansat împreună cu o companie din IT un joc de cărţi pentru mobil inspirat din strategia adoptată de omul politic Winston Churchill, prim-ministru al Regatului Unit, în al Doilea Război Mondial, scrie The Wall Street Journal.

„Îmi place jocul pentru că este complicat, de strategic, trebuie să iei în calcul foarte multe posibilităţi şi să te gândeşti înainte la paşii făcuţi. Este un joc foarte competitiv”, a spus Rumsfeld.

Jocul Churchill Solitaire este disponibil pe platforma software iOS în App Store, iar achiziţia acestuia este gratuită, însă în interiorul aplicaţiei, pentru a avansa la niveluri mai grele, utilizatorii trebuie să plătească până la 5,99 dolari pentru continuarea jocului.

Cine este Donald Rumsfeld?

Donald Henry Rumsfeld, cunoscut mai ales ca Donald Rumsfeld, s-a născut în statul american Illinois în anul 1932 şi a fost ministru al apărării din SUA în administraţia preşedinţilor Gerald Ford şi George W. Bush până în 2006, când acesta şi-a prezentat demisia din această funcţie. Ca ministru, Rumsfeld este deţinătorul unui record, fiind simultan cel mai tânăr şi cel mai în etate ministru al apărării SUA.  Decizia lui Rumsfeld de a dezvolta o aplicaţie pentru mobil vine după ani în­tregi de interzicere a folosirii unui com­puter sau a e-mailului, datorită „barie­relor“ de securitate de la Pentagon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO