Business Hi-Tech

KeysFin: Industria IT ocupă locul 1 în topul celor mai profitabile investiţii pentru companiile americane, cu un câştig total de peste 25 mil.euro în 2017

KeysFin: Industria IT ocupă locul 1 în topul celor mai...

Autor: Roxana Rosu

02.07.2019, 11:50 263

Industria IT ocupă locul 1 în topul celor mai profitabile investiţii pentru companiile americane prezente în România, valoarea profitului net realizat de acestea fiind de peste 25,8 milioane de euro în 2017, respectiv 7,5% din cifra de afaceri totală de 347 milioane euro, potrivit analizei realizate de KeysFin.

Cifra totală de afaceri a companiilor controlate direct, majoritar, de investitori din Statele Unite ale Americii, a fost de aproximativ 1,4 miliarde de euro în 2017, ceea ce înseamnă că industria IT însumează totodată şi aproximativ 30% din totalul investiţiilor directe realizate de companiile americane prezente în România.

În acelaşit timp, profitul realizat de companiile americane din IT, printre care se regăsesc giganţi internaţionali precum Microsoft, Stefanini, Amazon sau Adobe, reprezintă aproximativ 34% din profitul total al companiilor americane prezente pe plan local, în valoare de 76 milioane de euro.

„Sectorul IT din România a avut o creştere fulminantă în ultimii ani, iar companiile americane, recunoscute la nivel mondial pentru capacitatea rapidă de a vedea oportunităţi de business, au contribuit din plin la acest succes. Începem să vedem rezultatele strategiei acestora de a-i coopta pe angajaţii români în proiecte de amploare, însă considerăm că potenţialul acestei industrii încă nu a fost atins, astfel că următorii ani vor mai aduce cu siguranţă creşteri ale rentabilităţii investiţiilor americane în România, în sectorul IT.”,  a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin, unul din cei mai importanţi furnizori de soluţii de business information din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO