Business Hi-Tech

JVC se asteapta la pierderi nete de 14,4 milioane de euro

15.04.2005, 19:00 14

Producatorul japonez de aparatura electronica JVC a anuntat ca se asteapta pentru anul financiar incheiat la 31 martie la pierderi nete de 2 miliarde de yeni (14,4 milioane de euro), fata de un profit estimat initial la 4 miliarde de yeni (28,8 mld. euro), informeaza presa internationala.

Aceasta ar fi prima pierdere anuntata de companie din ultimii trei ani. In exercitiul financiar precedent, compania a obtinut un profit net de 15,61 miliarde de yeni (112 mil. euro).

JVC considera ca la baza rezultatelor nefavorabile se afla scaderea preturilor, intarzierea lansarii unor produse si vanzarile slabe din strainatate.

Compania, care este detinuta in proportie de 42% de producatorul echipamentelor Panasonic, Matsushita Electric Industrial, atribuie revizuirea unor vanzari sub asteptari in Europa si scaderii preturilor DVD-urilor si televizoarelor cu ecrane plate. Saptamana trecuta, analistul Hiroshi Takada de la firma JP Morgan prevazuse ca JVC va fi nevoita sa-si revizuiasca estimarile legate de profituri din cauza intarzierilor survenite in lansarea unui soft pentru muzica si a altor produse electronice, precum si a scaderii preturilor aparatelor DVD.

Analistii se asteapta pentru anul financiar 2004/2005 la un profit operational de 18,77 miliarde de yeni (135 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO