Business Hi-Tech

Jon Rubinstein, "parintele" iPod-ului, a ajuns seful Palm

Jon Rubinstein, "parintele" iPod-ului, a ajuns seful Palm

Jon Rubinstein (stanga), fostul sef al echipei care a dezvoltat Apple iPod, preia conducerea Palm de la Ed Colligan

11.06.2009, 18:03 23

Jon Rubinstein, fostul sef al echipei care a dezvoltat Apple iPod - cel mai bine vandut player de muzica de pe glob, si omul care sta in spatele noii atractii din lumea smartphone-urilor, Pre, va prelua in scurt timp functia de director executiv al Palm.

Rubinstein il va inlocui pe Ed Colligan, care este CEO-ul Palm inca din mai 2005. Rubinstein, un fost executiv al Apple sub conducerea lui Steve Jobs, si-a petrecut ultimii doi ani dezvoltand dispozitivul Pre, care a fost lansat in weekend-ul trecut. Aceasta miscare semnaleaza faptul ca Rubinstein, in varsta de 52 de ani, va superviza mai multe din operatiunile de zi cu zi si strategia Palm. Compania se bazeaza pe dispozitivul Pre si noul software WebOS pentru intoarcerea la profitabilitate dupa sapte trimestre de pierderi.
Rubinstein se confrunta cu o rivalitate tot mai mare cu Apple, producatorul dispozitivelor iPod si iPhone. Apple si Research in Motion, producatorul BlackBerry-ului, au castigat in ultimii ani clientii traditionali ai Palm prin introducerea unor dispozitive cu facilitati variate.
Valoarea actiunilor Palm a crescut cu 45 de centi, sau 3,8%, la 12,44 dolari pe bursa Nasdaq. Pretul titlurilor Palm a crescut cu aproape 300% in acest an, pe masura ce pe piata au aparut informatii despre lansrea unui nou smartphone.
Rubinstein s-a alaturat firmei Palm in 2007 dupa ce s-a aflat in discutii cu Elevation Partners, cel mai mare actionar al companiei. Compania de fonduri de investitii, cofondata de Roger McNamee, a investit 425 mil. $ in Palm si detine aproximativ o treime din companie.
"Jon Rubinstein este alegerea naturala pentru conducerea Palm in urmatoarea faza de crestere", a spus McNamee. "Rubinstein va ajuta Palm sa-si regaseasca pozitia de lider", a adaugat el.
Rubinstein a lucrat si pentru Hewlett-Packard si a plecat de la Apple in 2006 dupa ce a condus echipa de dezvoltare a iPod-ului, cel mai bine vandut media player din lume.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO