Business Hi-Tech

Japonezii de la Rakuten cumpără cu 200 mil. euro un site de comerţ online din Franţa

Japonezii de la Rakuten cumpără cu 200 mil. euro un site de comerţ online din Franţa
17.06.2010, 14:34 295

Compania japoneză Rakuten va cumpăra cu 200 mil. euro retailerulonline francez PriceMinister ca parte a strategiei de expansiune penoi pieţe internaţionale, scrie presa internaţională.

Japonezii au precizat că vor prelua întreg pachetul de acţiunial PriceMinister, care a avut anul trecut venituri de 39,9 milioanede euro şi este cel mai mare operator de magazine online dinFranţa, din punct de vedere al numărului lunar de utilizatori.PriceMinister oferă servicii şi pe pieţele din Spania şi MareaBritanie.

Serviciile furnizate de PriceMinister sunt asemănătoare celorfurnizate în România de okazii.ro, respectiv intermedierea vânzăriide bunuri şi servicii. Vânzătorii pot fi şi persoane private dar şicompanii (utilizatori profesionali).

Achiziţia Rakuten vine pe fondul încercărilor depuse deretailerii japonezi de a intra pe noi pieţe care pot aducecreştere. Franţa devine a şasea piaţă pe care Rakuten va oferiservicii.

Rakuten a mai cumpărat în acest an compania americană de retailonline Buy.com şi s-a asociat cu chinezii de la Baidu pentru aopera un magazin online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO