Business Hi-Tech

Iulian Stanciu: eMAG nu este de vânzare. Nu am primit mesaje de la Amazon

Autor: Adrian Seceleanu

20.06.2018, 00:07 2252

eMAG, cel mai mare retailer online din România, cu operaţiuni şi în Polonia, Bulgaria şi Ungaria, care a avut afaceri de 4,06 mld. lei în 2017, nu este de vânzare a declarat Iulian Stanciu, CEO şi acţionar al companiei, răspunzând unei întrebări dacă retailerul a primit oferte de preluare sau a discutat o asemenea posibilitate cu gigantul american Amazon.

„Nu mă interesează să vând“, a declarat Stanciu. „Nu am avut niciun mesaj de la Amazon şi nici nu mă interesează să vând către ei“, a adăugat el. Întrebat direct dacă eMAG este de vânzare, Stanciu a răspuns sec: „Nu!“.

Grupul eMAG a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală, prin toate companiile pe care le deţine pe toate pieţele pe care este prezent, de 4,06 mld. lei, în creştere cu 30% faţă de anul anterior.

„În România afacerile au crescut cu 28%, la 2,58 miliarde de lei. Anul trecut am trecut pe profit strict în România, este unul marginal, dar am trecut de la pierdere la profit“, a declarat Stanciu.

El a explicat că datele raportate de compania Dante Internaţional, de 3,31 mld. lei, reflectă afacerile companiei de pe mai multe pieţe, respectiv din România, Bulgaria şi Ungaria şi nu doar cele de pe piaţa locală. Compania Dante Internaţional a raportat pentru 2017 afaceri de 3,309 mld. lei (724,5 mil. euro), în creştere cu 33,9% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO