Business Hi-Tech

Iulian Stanciu a devenit acţionar unic la Network One Distribution şi Flanco

Iulian Stanciu a devenit acţionar unic la Network One Distribution şi Flanco

Autor: Adrian Seceleanu

21.08.2012, 00:07 1730

Omul de afaceri Iulian Stanciu (foto) a devenit acţionar unic al celui mai mare distribuitor IT&C din România, compania Network One Distribution (NOD), cu afaceri de 201 mil. euro anul trecut, după ce a preluat toate acţiunile lui Sebastian Ghiţă, alături de care a înfiinţat firma în anul 2002.

Stanciu a devenit astfel şi unicul acţionar al retailerului electro-IT Flanco, cu afaceri de 110 mil. euro în 2011, care era deţinut prin intermediul NOD. Nici Iulian Stanciu şi nici Sebastian Ghiţă nu a precizat valoarea tranzacţiei.

"A fost o afacere bună", a spus Ghiţă pentru ZF, fără a oferi alte detalii.

Sebastian Ghiţă a afirmat că a vândut acţiunile pe care le deţinea la eMag, Flanco şi NOD, dar şi la alte firme IT&C pentru că nu putea susţine dezvoltarea lor regională şi pentru că a decis să transforme în acest an în "lichidităţi" titlurile la aceste firme, pentru a face investiţii în alte domenii.

"Este momentul să transform acţiunile în lichidităţi pentru a urmări alte oportunităţi." Întrebat dacă mai are acţiuni la alte companii IT&C, Ghiţă a spus că nu.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO