Business Hi-Tech

iOS include funcţii ascunse care facilitează spionarea utilizatorilor

iOS include funcţii ascunse care facilitează spionarea...

Autor: Dorian Prodan

22.07.2014, 12:00 1649

Sistemul de operare iOS este considerat o platformă cu o securitate bună, însă această protecţie pare să-i ferească pe utilizatori doar de ameninţările informatice tradiţionale, nu şi de curiozitatea agenţiilor guvernamentale. Conform unei analize prezentate în cadrul conferinţei Hackers On Planet Earth (HOPE/X), Apple a strecurat în iOS câteva funcţii care facilitează accesul la datele personale, însă cei din Cupertino neagă că acesta ar fi rostul rutinelor software incriminate.

Jonathan Zdziarski, cunoscut şi sub pseudonimul NerveGas, este un specialist în securitate care a publicat câteva cărţi în acest domeniu şi a fost implicat în dezvoltarea câtorva metode de jailbreak pentru platforma iOS. Conform prezentării făcute în cadrul conferinţei HOPE/X, securitatea platformei iOS poate fi uşor afectată de anumite funcţii software nedocumentate care sunt prezente în cadrul acestui sistem de operare.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO