Business Hi-Tech

Ion Georgescu, country manager Romania şi Moldova Bitdefender: Pandemia a adus provocări legate de securitatea datelor. Din păcate, puţine companii iau măsuri pentru a-şi adapta politica de securitate

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2021

Ion Georgescu, country manager Romania şi Moldova...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2021, 10:19 95

Pandemia  a fost o provocare şi  pentru vendorii de securitate si pentru companii, pentru a-şi desfăşura activitatea, iar toate ameninţările apărute ne-au făcut să definim o strategie de IT, dar nu toate companiile au adoptat recomandările noastre, a declarat Ion Georgescu, country manager Romania şi Moldova Bitdefender la conferinţa Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2021.

”Multe companii spun că nu au fost încă afectate, dar sigur vor fi. Şi trebuie să se întrebe care sunt costurile de recuperare a unor date când nu ai acces la ele? E nevoie de strategii de backup, de recuperare, să ştii în cât timp îţi poţi aduce datele înapoi”.

În prezent, 40% din angajaţi încă lucrează de acasă, un procent extraordinar de mare. Anul trecut, companiile nu erau pregătite pentru a trece în online şi au apărut breşe de securitate.

Alte declaraţii:

Comunicarea se face pe echipamente care permit breşe, angajaţii le folosesc şi în scop personal, discută în online despre probleme legate de serviciu.

Atacurile s-au inteţit, sunt mult mai multe dispozitive conectate şi asta duce la noi breşe de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO