Business Hi-Tech

Investitorii Sony îi cer grupului nipon să găsească soluţii de creştere a preţului acţiunilor

Investitorii Sony îi cer grupului nipon să găsească...

Autor: Andreea Anghel

14.05.2013, 13:38 282

Reprezentanţii Third Point, un fond de investiţii american cu capital de 13 miliarde de dolari, fondat de miliardarul Daniel Loeb au spus că vor investi între 1,5 şi 2 miliarde de dolari pentru a susţine o potenţială ofertă publică iniţială a acţiunilor diviziei de divertisment a grupului nipon Sony, scrie Reuters.

Potrivit acestora, vânzarea de acţiuni ale diviziei de divertisment către publicul larg ar putea conduce la o creştere cu 60% a preţului acţiunilor companiei.

O ofertă publică iniţială a acţiunilor Sony Entertainment, care include un studio de împrumut filme Hollywood şi unul dintre cele mai mari brand-uri ale muzicii, ar putea genera fonduri pentru afacerea Sony care ar ajuta la reducerea datoriei grupului japonez, potrivit reprezentanţilor Third Point.

Într-o scrisoare adresată lui Kazuo Hirai, CEO-ul Sony, membrii fondului de investiţii i-au recomandat acestuia să vândă 15-20% din acţiunile Sony.

“Planul pe care noi îl propunem schimbă paradigma şi credem că, dacă va fi gestionat în mod corespunzător, ar putea conduce la o creştere de 60% a preţului acţiunilor Sony”, au declarat persoane din interiorul Third Point. 

Un oficial al Sony a spus că divizia de divertisment a grupului nipon contribuie semnificativ la rezultatele financiare ale grupului şi nu este de vânzare.

Third point susţine că este cel mai mare acţionar al Sony, deţinând acţiuni în valoare de 1, 13 miliarde de dolari. Valoarea de piaţă a Sony în prezent este aproape de 18,5 miliarde de dolari.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO